
گاو بانگی

اشکارِگو در زبان مازندرانی به مرال یا گوزن قرمز هیرکانی گفته میشه و گاو بانگی به صدایی که در آن نرها با برآوردن بانگهای بلند مادهها را به سوی خود میکشانند و نرهای دیگر را از آمدن به قلمرو خود میرانند. از دیگر راههای نشان دادن نیرومندی، نمایش شاخ بلندی است که گوزن نر بر سر دارد و آن را برای دور کردن نرهای دیگر به کار میگیرد.
هر ساله با آغاز شهریور، دورهای که مرالها را در برابر شکارچیان بسیار آسیبپذیرند؛ زیرا گلههای تحت رهبری مرال نر، از جنگلها بیرون آمده و راهی چمنزارهایی که در آن دید باز برای شکار فراهم است میشوند. از سوی دیگر بانگهای پیدرپی نرها، کار ردیابیشان را آسان میکند. همچنین برخی از شکارچیان با تقلید صدای گوزنها، آنها را به گمان حضور نری دیگر در قلمرو خود، فریفته و سوی خود میکشانند و به آسانی در دام میاندازند.
بر همین اساس دوستداران طبیعت و محیط زیست در این ایام به دل طبیعت میزنند تا از حضور شکارچیان جلوگیری کنند البته این کار قوانین و قواعد خاص خود را دارد چرا که گوزن ها در صورتی که وجود انسان را حس کنند از منطقه دور شده و با کوچکترین سهل انگاری این کار به اختلال در جفت یابی مرال ها خواهد شد در تصویر بالا سید کمیل نورانی راهنمای بین المللی اکوتوریسم در حال دیدبانی با دوربین شکاری است.
پایش هوایی در منطقه حفاظت شده
یکی از روش های نوین برای پایش حیات وحش استفاده از ربات پرنده است ، مزیت این روش عدم ورود به قلمرو حیوانات و امکان تصویر برداری از محیط بکر می باشد اما تامین انرژی مورد نیاز برای شارژ باطری از اولین چالشهای پیش روست. در این تصاویر امیر حسین رنجبر راهنمای بین المللی اکوتوریسم خلبان ربات پرنده و حجت الله شجاعی راهنمای اکوتوریسم با تخصص گیاهان دارویی در حال بررسی و پایش منطقه می باشند.

